Home / Blog / .NET event: From The Death Star to Open Source .NET Core by Scott Hanselman
.NET event: From The Death Star to Open Source .NET Core by Scott Hanselman

.NET event: From The Death Star to Open Source .NET Core by Scott Hanselman

Ongeveer 700 .NET enthousiastelingen kwamen 2 februari 2019 naar Den-Bosch om het .NET event bij te wonen georganiseerd door de .NET Zuid User Group en gesponsord door ABN AMRO Asset Based Finance.


.NET event


Scott Hanselman sprak anderhalf uur in Theater de Parade. Wat aan bod kwam is hoe Microsoft druk bezig is met de transitie naar een open source implementatie van het .NET framework in de vorm van .NET Core. Het open source maken is al iets wat jaren geleden een begin heeft gevonden, denk aan Mono wat overgenomen is door Xamarin.

Een eerste stap om bestaande applicaties te migreren is over te gaan op .NET Standard. Door applicaties te laten voldoen aan een bepaalde .NET Standard versie kan dit op een platform specifieke implementatie gaan draaien. Om te controleren in hoeverre een applicatie voldoet aan de .NET standard is de .NET Portability Analyzer tool te gebruiken.


Vervolgens kan je een applicatie die voldoet aan .NET standard gaan draaien met de .NET Core open source implementatie. Dit werkt in het bijzonder voor web projecten in de vorm van .ASP .NET Core. Met komst van .NET Core 3 zullen ook Winform en WPF applicaties gedeeltelijk ondersteund zijn. Op de Telerik website staat een compacte instructie hoe een bestaande App te migreren naar .NET Core 3 : https://www.telerik.com/blogs/how-to-update-wpf-winforms-app-to-dotnet-core-3
Een voordeel van .NET Core is de modulaire opbouw wat de performance ten goede komt. Het is als het ware een overgang van een gesloten geheel (te vergelijken met de Death Star) naar een open modulaire structuur.


.NET event


De ontwikkelingen maken het mogelijk om op .NET Core gebaseerde applicaties te kunnen draaien op diverse platformen. Diverse demo’s hiervan kwamen voorbij van het draaien op een Pro Pi (soort Raspberry Pi) en OS X en Ubuntu Linux.Scott sluit het event af met de woorden: "It is a cool time to be a developer!".

Contact